صفحه اصلي

ايميل ما

آرشيو مطالب

طراح قالب

 
  مهمان گرامی! به انجمن علمی اصلاح نباتات خوش آمديد! 

منوي اصلي
لينکهاي سريع
 

ساعت
  

لينک دوستان

لوگوي دوستان

انجمن علمی اصلاح نباتات

 

آمار بازديد

»تعداد بازديدها:
»کاربر: Admin



تبليغات





استویا (گیاه برگ عسلی)

"استویا" -گیاه برگ‌عسلی- به‌عنوان شیرین‌کننده در گز مورداستفاده قرار گرفته‌است

"استویا" (Stevia) برخلاف برخی از شیرین کننده‌های مصنوعی، فاقد عوارض کلیوی و عصبی است و به راحتی توسط افراد دیابتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استویا یا گیاه برگ عسلی که ماده شیرین‌کننده آن استریوزاید است و کالری‌زا نبوده و در سیستم گوارش جذب نمی‌شود، 300 برابر شیرین‌تر از ساکاروز است و به‌راحتی می‌تواند توسط افراد دیابتی مورد استفاده قرار گیرد که در ایران نیز پژوهشگران پژوهشکده بیوتکنولوژی به پروتکل ریز ازدیادی آن دسترسی پیدا کرده‌اند و به عنوان ماده شیرین‌کننده در گز مورد استفاده قرار گرفته است.

استویا گیاهی از تیره علفی و حساس به سرما است که دارای برگی متناوب روی ساقه است که بهترین دمای رشد این گیاه 15 تا 30 درجه سانتی‌گراد است و با کوتاه شدن روز و سرد شدن هوا شرایط گل‌دهی آن فراهم می‌شود.

این گیاه بومی نواحی شمال آمریکای جنوبی است و در آن مناطق به گیاه برگ عسلی معروف است و به دلیل خاصیت شیرین‌کنندگی و درمان برگ استویا، به شدت از نظر اقتصادی و علمی مورد توجه قرار دارد.

بذر گیاه استویا درصد بسیار پایینی از جوانه‌زنی را از خود نشان می‌دهد و تکثیر از طریق بذر امکان تولید جمعیت‌های همسان را فراهم نکرده و موجب تغییرات زیادی از جمله در میزان شیرینی برگ‌ها می‌شود. لذا کشت بافت تنها راه جایگزینی برای تکثیر سریع و انبوه گیاه استویا معرفی شده است.

برخلاف برخی از شیرین کننده‌های مصنوعی، ماده استریوزاید آن فاقد عوارض کلیوی و عصبی است و در حال حاضر در صنایع غذایی و دارویی کشورهای مختلف به صورت وسیع استفاده می‌شود.

صنایع نوشابه‌سازی، کلوچه‌سازی و چای‌سازی کشور و استان گیلان می‌تواند در راستای ارتقاء سلامت محصولات خود، از این گیاه استفاده کنند و در این راستا پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال کشور آمادگی کامل خود را جهت هرگونه همکاری اعلام می‌دارد.

کلمات کليدي : گیاهان دارویی4

نوشته شده توسط محمدرضا راشدی در ۱۳۸۸/۱۱/۱۸ و ساعت ٦:٤۱ ‎ق.ظ

نظرات () ادامه مطلب

مدیر انجمن



 
کارشناسی ارشد
پروفايل مدير : مهندس محمدرضا راشدی

لوگوي ما
انجمن علمی اصلاح نباتات


نويسندگان همکار

مهندس محمدرضا راشدی


جستجو

  

 

صفحات وبلاگ 

کشت هیدروپونیک نقش باکتری های PGPR در کنترل بیولوژیک و افزایش رشد گیاهان روش ساخت گلخانه موجودات تراریخت یا ترانسژنیک "انواع هورمون‌های گیاهی وکاربرد آنها" اصول ساختمانی یک کمباین خود گردان خواص مادمجان خواص انگور مواد غذایی که از سویا به دست می آیند فن‎آوری هسته‎ای، ابزار مهم در پژوهش‎های کشاورزی توسعه کشاورزی در مناطق نیمه خشک خاکورزی _ ادوات _ سم پاش تأثیرات موثر در فرسایش خاک در گشت گندم دیم معرفی سوپر جاذب ها طلای سبز فناوری‌ زیستی و ‌امنیت‌ غذایی‌ نظام کشاورزی ارگانیک و استاندارد ISO 22006 چند نمونه از گیاهان پوششی اصول شناسایی _ رده بندی و نامگذاری در گیاهان آزمایشگاه خاکشناسی آزمایشگاه شیمی مراحل ترجمه در سلول های پروکاریوتی

 

پشتيباني
                                                      


صفحه اصلي |  پست الکترونيک |  اضافه به علاقه مندي ها | ذخيره صفحه | طراح قالب

 

Powered By persianblog.ir Copyright © 2009 by eslahe-nabatat

Design By : wWw.Theme-Designer.Com