جعفری

 ترکیبات شیمیایی:

از برگ و تخم جعفری بوسیله تقطیر با بخار اسانسی گرفته می شود که سبیار معطر است و ر غذاها بکار می رود . اسانس برگ جعفری چون به مقدر بسیار کم بدست می آید گران است .

اسانس تخم جعفری کمی بوی تلخ درد که زیاد مرغوب نیست . از 100 کیلوگرم تخم جعفری حدود 2 کیلوگرم اسانس بست می آید که از آن در صنعت عطر سازی و کنسروسازی استفاده بعمل میآید .

ریشه جعفری معطر  طعم آن تقریبا مانند برگ آن است .

خواص داروئی:

خواص تخم جعفری

تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

1)ضد نفخ شکم است .

2)شریان ها و رگ ها راتمیز می کند .

3)ادرار آور و قاعده آرو است .

4)برای درمان تب نوبه بکارمی رود .

5)در قدیم الایم برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را در داخل مهبل قرار می دادند.

خواص ریشه جعفری

1)ریشه جعفری اشتها آور است .

2)ادرار آور و قاعده آرو است .

3)سنگ کلیه را دفع می کند .

4)برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را  در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید .

5)دم کرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس بکار می رود.

6)برای درمان سرخک مفید است .

خواص برگ و ساقه جعفری

1- برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید .

2-برای روشن شدن رنگ پوست مقدری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود.

3-دم کرده جعفری ضد تب است .

4-دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است .

5-خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند .

6-بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید.

7-جعفزی نفس را خوشبو می کند.

8-برای درمان ضرب خوردگی و خون مدرگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید .

/ 0 نظر / 18 بازدید